Hogyan legyél blogger, vlogger, influencer? Honnan indulj?

blogger

Eddig a fiatalok főképpen énekesek vagy színészek szerettek volna lenni, manapság inkább influencerek.

Ez nem is elérhetetlen álom.

A legfontosabb, hogy egy jó témát találj, és lépésről lépésre építsd fel magad.

Lehet ez a téma akár a hobbid, sport, DIY, sütés-főzés, utazás, szépség praktikák, sminkelés, frizurák, baba-mama, életmód, építészet, fotózás, divat… stb

Ha a téma megvan, két irányba mehetsz.

A „zúzósabb”, ha vmi komolyabbat bevállalsz. Jelentkezel egy show műsorba, indulsz szépségversenyen, élsportolóvá válsz. Ezek a helyek tökéletes ugródeszkák. Ha a „téma” vagy a szuperképességed megvan és úgy mész be egy valóságshow-ba, pl profi frizurákat készítesz, kint sokkal könnyebb lesz fennmaradni és erre építkezni.

3-lany

Persze mehetsz „téma” nélkül is, hogy Te onnan műsorvezető leszel… de erre kb 1% esélyed van, viszont ha van vmi, amivel foglalkozol, amiben jó vagy, sokkal nagyobb az esélyed, hogy befutsz.

Az én ugródeszkám pl a szépségverseny volt, és bár szerintem sokan alkalmasak lettek volna rá a lányok közül, hogy tovább fennmaradjanak, mégis kevesen vagyunk, akik ide eljutottunk a szépségiparból, mivel ez nem magától történik. Ebbe RENGETEG munkát kell beletenni, akik a sült galambot várják, azok ma se jutottak közelebb az álmaikhoz.

Én bizony havonta írtam minden fellelhető magyar modell ügynökségnek, küldtem a fotókat és jártam a castingokra, és rengeteget dolgoztam az elején ingyen vagy TFCD alapon (a fotós és a modell is ingyen).

Hasonlóan futott be DJ Wilkox, akivel egy iskolába jártunk, és bizony sok buliban voltam, ahol akkor még ingyen keverte a zenét, hogy megismerjék, és hogy tapasztalatokat szerezzen… neki is bejött… persze sok munkával és kitartással.

Ha még félénk vagy a „szerepléshez”, akkor ne a „zúzós” úton indulj, bár így az 1-3 év helyett 2-8 évre is szükség lehet ahhoz, hogy befuss.. de addigra a félénkséget is leküzdöd.

A fejlődéshez, az ismertséghez kitartóan kell írni a blogokat, gyártani a youtube vlogokat, posztolni az instán és facebookon, sőt akár jelen lenni a TikTok-on.

Mindenképpen érdemes, hogy legyen egy alap weboldalad, ami összefoglalja a social media felületeidet, és ahova elhelyezheted a blogokat és az információkat rólad.

weboldal

Láthatod, hogy még tizenévesen is kiemelkednek fiatalok, de bizony ők is komoly órákat töltenek el tartalom gyártással, folyamatosan posztolnak, egyszerűen állandóan jelen vannak.

Mindegyik program algoritmusa úgy van megírva, hogy kedvelik a rendszeresen feltöltött anyagokat, akik rendszeresen raknak fel tartalmat, azok megjelenéseit több emberhez juttatják el, többször jelenítik meg.

Ehhez fontos, hogy az információ érdekes legyen, vagy vicces, vagy meghökkentő, vagy akár szexis. Olyan tartalom legyen, hogy az újak, akiknek az algoritmus feldob, bekövessenek, feliratkozzanak, érdeklődve várják az új anyagot Tőled, sőt talán a barátaiknak is elmesélik, megmutatják, így többszörözve nézőidet, követőidet.

Egy fontos, hogy követőket NE vegyél, mivel ma már vannak programok, amelyekkel le lehet futtatni pl instagram oldalakat, mely kimutatja, hogy a követőid hány százaléka valós, így a „felfújt lufik” hamarosan kipukkannak.

A legfontosabb a kitartás, türelem és nagyon sok befektetett energia, mert MEGTÉRÜL!

Kezdj is bele most!

One thought on “Hogyan legyél blogger, vlogger, influencer? Honnan indulj?

  1. Szia Sydney!
    Nagyon tetszik ez a bejegyzés, pont nálam aktuális! 🙂 Pár hónapja kezdtem el írni a blogomat. Egyenlőre csak megosztom a gondolataimat különböző témákban, amik éppen érdekelnek. Szeretek képeket készíteni (bár rengeteget kell gyakorolnom még a fotózást) a blogomra.. ezekkel illusztrálni a mondanivalómat. Illetve, mostanában az instámra próbálok több időt szentelni, szebb tartalmakat megosztani. Bár én nem vagyok a híve a minden napi posztolásnak (lehet ez is lehet a gond, hogy nem növekszik annyira a követőim száma).
    Igyekszek türelmes lenni és kitartani amellett, hogy vannak/lesznek olyan emberkék, akiknek tetszeni fog az, amit én képviselek, azok a tartalmak, amiket gyártok. 🙂

    Szeretettek,
    Dia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .