Egy kis bőrápolási rutin mindenkinek

arctisztito

sydney-arc-tisztitasMindannyian tudjuk, hogy az arcunkon a legvékonyabb a bőr, ott kezd a legelőször ráncosodni, és bizony sokszor lehet alapvetően is problémás a terület, akár genetikailag, akár mert épp serdülőkorban vagyunk.

Mindannyian ismerjük az alapszabályokat, csak valahogy nem igazán jutunk el oda, hogy legalább a minimumot betartsuk: hogy eleget aludjunk, hogy eleget igyunk, mozogjunk és persze hogy tisztán tartsuk az arcbőrünket.

Ha pedig valakinek erre KÖTELEZŐ odafigyelni, hát az éppen én magam vagyok, hiszen napi szinten sminkelnek és akár 12 órán keresztül sok réteg maszk szerű smink zárja el a pórusaimat az arcomon.

Ime egy KIS összefoglaló, amivel NAGY lépést tehettek a bőrötök minőségéért és hátha igy egyben leirva végre én is mindennap elvégzem.

  1. Nagyon figyelj a folyadékbevitelre (ami főképp mentes viz, esetleg tea legyen). Az én tippem, hogy fél literes vagy literes üvegből iszom a vizet, igy pontosan látom, hogy egy nap mennyit fogyasztottam.
  2. Lehetőleg aludj 8 órát amig pihen a tested, pihen a lelked is és regenerálódik a bőröd (mivel én sokszor kelek hajnalban, igy a „tyukokkal“ lefekszem)
  3. Heti 2-3szor iktass be egy kis mozgást, ez lehet akár séta is (ne menj a WC-re is autóval, és nem halsz bele, ha a shopping centernél nem a bejárathoz legközelebbi parkolóban sikerül megállnod… nagyobb lesz a helyed és nem karcolják meg az autódat vagy legyen egy kutyád… ő aztán megsétáltat nap mint nap.
  4. Arctisztitás fontossága.

kozmetikumok

 

  • Reggel és este is mosd meg hideg vizzel az arcod, de még jobb a hideg-meleg váltott arcmosás (akár teljes zuhanyozás), csak arra figyelj, hogy mindig a hideg legyen az utolsó lépés.
  • Mivel ma már annyi kosz tapad le a bőrön (hát még a sminkelt bőrön), hogy a sima vizes mosás nem távolit el mindent, ezért én az esküvőm előtt kezdtem el használni egy kis hasznos készüléket (Foreo), melyen azóta még fejlesztettek is (Foreo Fofo), igy még ki is tudom vele elemezni, hogy épp milyen állapotban van a bőröm, ezáltal jobban tudom, hogy most többet kell hidratálnom, vagy épp kevesebb is elég.

 

Ráadásul mivel elképesztően higiénia mániás vagyok (még jó hogy… családi hiba… vizkezeléssel-fertőtlenitéssel foglalkozik a családom, mindenhol bacikat látok), olyan dolog kellett, ami könnyen tisztán, sterilen tartható.

 

Ezért is használom most már fél éve a Foreo arctisztitókat, mivel iszonyatosan egyszerű tisztán tartani a kis csoda kütyüket hiszen orvosi szilikonnal van bevonva, tehát mondhatjuk, hogy ultra higiénikus, ráadásul még „csenget“ is, amikor úgy gondolja, hogy az az arc terület készen van, haladj a következőre, igy nem kell gondolkozni, hogy vajon elég-e, mikor hagyjam abba.

Mindemellett nagyon érdekes, hogy az utazásaim alkalmával, az időzónák átlépésével, hogyan változik a bőröm, például a különböző páratartalmak hatására.

 

Ekkor vágtam bele a bőröm elemzésébe egy szuper applikációval. Amit rééééém könnyű kezelni (nem vagyok technikai analfabeta de rajongok az egyszerű kivitelezésekért)

borelemzes-aplikacio

Mivel sokat utazok, ezért fontos a mérete is, mert minden utazásom alkalmával szenvedek, hogy nehogy kifussak a megengedett kg-ból.
Telefon pedig mindig van nálunk így a Foreo FOFO-val végre bárhol analizálhatom a bőröm, és nem feltétlenül kell minden héten kozmetikushoz járni. Ami számomra a megfelelő megoldást jelentette, hogy beillesszem végre a napi arcápolási rutinomba a bőröm mélytisztítását, közben pedig akár hallgathatom, hogy lejár a mosás… viccet félretéve, fantasztikus érzés az időspórolás és a tudatos arctisztitás!

Az én arctisztitó receptem:

I. Távolítsuk el az összes sminkünket a megszokott módon, mivel a ForeoFOFO NEM egy smink lemosó termék.

II. Használjuk bevált arclemosó habunkat-gélünket (amelyiket jobban preferáljuk), majd az arcunkat és homlokunkat körkörös, orrunkat pedig felfelé és lefelé végzett mozdulatokkal tisztítsuk meg a Foreo-val. Ezzel a módszerrel sokkal tisztább lesz az arcbőr, mint a sima sminklemosással, arcmosással.

III. Utána távolítsuk el a maradék „hab“-ot és törölköző segítségével töröljük szárazra arcunkat és használjuk kedvenc hidratáló krémünket. Ez lehet simán egy krém, vagy először alá egy szérum és rá a krém. Lehetőleg a szem köré direkt szem környék ápoló kérmet használjunk. A fenti mélytisztítás segitségével a krémek hatóanyagai mélyebben tudnak felszivódni, jobban hidratálnak.

Ez lenne egy egyszerű arctisztítás menete egy kis hidratálással, de itt nem állunk meg mivel kezdődhet a bőrünk elemzése, ami ráadásul elképesztően izgalmas!

IV. Kapcsoljuk be Foreo Fofo készüléket, majd nyissuk meg a telefonunkon a Foreo Applikációját, ahol a középső gombot nyomvatartva (a terméken) jelezzük az applikációnak, hogy készen állunk az elemzésre.

V. Tartsuk a dupla arannyal bevont bőrérzékelőket az alkalmazás utasításai által jelzett arc-területhez. (Homlok-arc-orr-áll). Amint a mobilalkalmazás jelez, térjünk át a következő területre.

VI. Az applikáció ezek után jelezni fogja bőrünk nedvességi szintjét és típusát, amihez létrehozhatunk egy személyre szabott arc tisztítási folyamatot.

Ennyi lenne az egész, azt gondolom, hogy semmiség a napunkból 5 percet rászánni arra, hogy sokáig ragyogó arcbőrünk lehessen, hogy minden életkorunkban egy „tízest” letagadhassunk, és ne felejtsétek, épp olyan fontos ápolni egy idősödő bőrt, mint prevenció jelleggel megtartani a fiatalságunk minden adottságát.

Plusz egy bevált tipp: Légy mindig pozitív és boldog, hidd el, hogy a környezeted is hasonlóan reagál, és a legszebb nő a BOLDOG, KIEGYENSÚLYOZOTT NŐ.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .