Így Dubajozok én!

dubai-csalad

Feltettem egy videót összevágva a Dubai élményeimről, de mivel az úgy volt kerek, ezért blogban írok hozzá pár gondolatot.

A videót itt tudod megnézni.

Ez volt abszolút az első anyag, amit akkor vettem fel, amikor megfogalmazódott bennem, hogy megosztanám Veletek az élményeimet, amik érdekesek lehetnek számotokra az életemből.

Olyan helyeket, történéseket, amiket az én szemszögemből láthattok és esetleg Ti is kedvet kaptok, hogy megnézzétek, megtapasztaljátok.

DUBAI

Korábban elérhetetlen utazási cél volt anyagilag, és a rendszeres látogatása komoly presztízs-veszteség hölgytársaimnak. 🙂

Nekünk ez édesapám születésnapjára volt a meglepetés út. Mi igyekszünk inkább élményt, mint tárgyakat ajándékozni egymásnak.

dubai-kilatas

Ma már Number1. bakancslistás hely, ráadásul amióta a WizzAir is repül ide, egy teljesen kifizethető nyaralási helyszín lett.

Érdekes kultúra, pezsgő város, utánozhatatlan építmények, kellemes- meleg- tiszta tenger, szuper klíma, kedves vendéglátás és nem utolsó sorban, egyedi shopping túra.

A hely, ahol az indiai származású taxisofőr előbb járt Budapesten mint Dubaiban, ahol a metró a város felett szeli útját, ahol a férfiak azért mert férfiak, alanyi jogon kapnak fizetést és ahol a nők burkája alatt a leggyönyörűbb ruhák és sminkek bújnak meg.

Dubai szálloda kilátás

Ha Dubai az úti cél, akkor először érdemes eldönteni, hogy melyik részen legyen a szállás, tengerpart, vagy bent a városban. Mivel minden árkategória megtalálható, tényleg azt kell eldönteni, hogy a város lüktetése vagy a nyugodtabb tengerparti rész preferált.

Kötelezően felkeresendő helyszínek:

A tengerparton a Burj al Arab (magyarul az arabok tornya), ami egy luxus hotel (melynek feszített víztükrű medencéjét Skandináviában gyártották és egy darabban szállították ide), a Jumeirah szállodalánc tulajdona, és mivel mi is Jumeirah hotelben szálltunk meg, ide is bejutottunk, ugyanezen szállodalánc területén fekszik a Wild Wadi vizipark, illetve ők építenek most egy teljesen új szálloda és szórakoztató központot a tengerbe a Burj al Arab szomszédságában. A mesterségesen kialakított, pálma alakú szigetcsoport már szinte teljesen elkészült, így újabb kihívás kellett Dubainak, mely eddig is építészeti csodáiról volt híres.

Dubai tevével

Bent a városban természetesen a Burj Khalifa a legfőbb látnivaló, a maga 828 méteres magasságával és 163 emeletével, előtte a téren egy vacsora, közben megnézve a fantasztikus zenélő szökőkút játékát és persze egy kis shopping a bevásárlóközpontban, ahol megtalálhatóak kedvenceink, a Victoria Secret és a Sephora kozmetikai bolt, melyek választéka elképesztő, és hölgytársaim számára kötelezően látogatandó. 🙂

Dubai tengerpart

A videó és ez a blog csak egy kis ízelítő. Ha tetszett, akkor azonnal írjátok fel DUBAI-t a bakancslistátokra! 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .